Nye Reiselivsavisen
20 May
20May
Presentasjon av The Spanish Gastronomic Institute

Tirsdag 13. mai ble det på Spanias Ambassade i Oslo, presentert en ny satsning fra Spania. The Spanish Gastronomic Institute skal jobbe for å bli global institusjon for kunnskap, forståelse og ikke minst, beundring av det spanske kjøkken. Ved å kombinere utdanning, kulturutveksling og profesjonell støtte, skal instituttet bidra til å heve den globale profilen til spansk gastronomi.

Det ble interessant aften på Spanias Ambassade der det også ble servert spansk mat og drikke. Carlos Ripoll, en mester ris-kokk basert i Madrid, og Hector Guardia en velrenommert kokk og baker, var hovedpersonene for presentasjonen. De fortalte litt om den store utviklingen av det spanske kjøkken de siste 25 årene og mange steder i Spania, som for eksempel Baskerland og Katalonia, er kjent for sine fantastiske restauranter og innovative tilnærming til spansk mat.

Ikke bare satses det stort på mat, men også vin. Som den tredje største vinprodusenten i verden, er kanskje Spania mest kjent for Rioja i Norge, men det finnes så mye mer.

Les mer om instituttet her.




Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.