ANTOR Norway
Phillippines Department of Tourism
17 Jun
17Jun
Dragebiffrett fra Filippinene

Beef Camto-rett (dragebiffrett) fra Filippinene (foto: pxhere).

(Pressemelding) På en internasjonal reiselivskonferanse i Seoul i første del av mai, understreket Secretary Garcia Christina Frasco fra Philippines Department of Tourism den viktige rollen gastronomi har i utviklingen av internasjonal turisme til området, og at den fungerer som en katalysator for økonomisk vekst og kulturell utveksling. 

– Gastronomisk turisme dreier seg ikke bare omå hengi seg til å nyte god mat. Den har også svært store fordeler for økonomi og kultur i Asia og Stillehavsområdet. Denne formen for turisme tiltrekker matentusiaster fra hele verden, noe som skaper muligheter for lokale næringsdrivende, som bønder, håndverkere og andre grupper. Dette bidrar til å utvikle nye arbeidsplasser, promoterer et bærekraftig landbruk og bevarer mattradisjoner som har blitt videreført gjennom generasjoner., fremholdt Frasco. 

Hun fokuserte også på det enorme potensialet som kulinariske opplevelser gir med tanke på å tiltrekke turister og bidra til kulturell utveksling. 

Videre påpekte Frasco at mat fortsatt og i økende grad er en pådriver i utviklingen av turisme til et område, noe som reflekterer en større trend knyttet til autentiske kulturelle opplevelser og økonomisk støtte til lokalsamfunn. Ifølge en rapport fra Booking.com i 2023, prioriterer 34 % av de reisende restauranter og matopplevelser, og ser dette som en innfallsvinkel for å forstå lokal kultur og livsstil. Denne preferansen for kulinariske opplevelser beriker ikke bare de reisendes opplevelser, men er også en direkte faktor i den økonomiske utviklingen av lokalmiljøer, ikke minst små lokale produsenter og andre virksomheter. 

Som et ledd i arbeidet med utviklingen av gastronomisk turisme, vil Filippinene være vertskap for den første «UN Tourism Regional Forum on Gastronomy Tourism for Asia and the Pacific» i Cebu 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.