ANTOR Norway
10 Apr
10Apr

(ANTOR) Kroatias årlige kalender er full av festivaler for enhver smak og preferanse. Fra den energiske stemningen på Ultra Music Festival til den fengslende atmosfæren på Festival of Lights og den kulturelle rikdommen på Korčulas sverddansefestival - det er ingen mangel på spenning. 

Sommerfestivalen i Split og Love International Festival gir bare et lite innblikk i hva Kroatia har å by på av festligheter. Enten du tiltrekkes av de pulserende rytmene fra elektronisk musikk eller foretrekker roen fra film- og dansearrangementer, har Kroatia noe for enhver smak. 

Hver festival blander tradisjon og innovasjon på en sømløs måte og gir et unikt innblikk i kroatisk kultur. Enten du planlegger et besøk i Kroatia eller bare ser for deg et besøk, finnes det ikke noe bedre tidspunkt å utforske den pulserende festivalscenen på, fra Zagrebs Nights of Diocletian til de legendariske strendene som er vertskap for deep house-ikoner. 

Motovun film festival screening

 Motovun filmfestival (fotokilde: ©Davor Rostuhar)

Music Biennale Zagreb i april

Festivalen er dedikert til ny musikk og feirer "levende klassikere" innen samtidsmusikk fra hele verden. På programmet står kammerensembler, symfoniorkestre, musikkteater, samtidsjazz, elektronika, dans og alternativ musikk.

Internasjonal festival for blåsmusikk i april i Omišalj på øya Krk

Denne samlingen av amatørblåseorkestre er en konkurranse som har som mål å forbedre blåsemusikkscenen i Sentral-Europa.

Aklapela Festival i april

I Dubrovnik kan du nyte den fortryllende lyden av cappella-grupper (klapas) fra hele Kroatia. Denne sangstilen er anerkjent som immateriell kulturarv av UNESCO. Enten du får med deg en opptreden i Dominikuskirken eller ser en gruppe som synger på gatehjørnene, må du ikke gå glipp av sjansen til å høre den live.

INmusic Festival i juni

INmusic-festivalen, en stor utendørs musikkfestival, arrangeres i Zagreb i Kroatia i to til tre dager. Festivalen i Zagreb byr på mange iøynefallende opptredener og konserter i ulike musikksjangre, fra indierock til heavy metal og elektroniske artister. Festivalområdet er omgitt av en frodig, grønn skog og en beroligende innsjø, og det er til og med plass til fritidsaktiviteter som svømming, skateboarding og ridning.

Day & Night Festival i juli i Pag

Hvis du liker partybåter, klubbing til daggry og  strandstemning, er denne festivalen noe for deg. Det blir elektronisk musikk på noen av Kroatias hotteste klubber - Aquarius, Kalypso, Nomad og Papaya.

Rhapsody In Blue i august

Bli med Fazana by på en kveld med pop, rock, blues, evergreen og country. Et eget barneprogram og et  lysshow vil glede de minste, og cocktailparty og kunstinstallasjoner på sjøen avrunder resten av  kveldens aktiviteter.

Dimensions Festival i august/september

Dimensions Festival er en drøm for undergrunnsmusikkelskere, kjent for sitt fremtidsrettede program som spenner over elektronika, techno, jazz og mye mer. Etter at festivalen flyttet fra Fort Punta Christo til The Garden Resort i Tisno, fortsetter den å tilby en intim festivalopplevelse som er vanskelig å finne andre steder.

Finn ut mer om Kroatia på https://croatia.hr/en-gb 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.