ANTOR Norway
Det Kroatiske Turistråd
24 Jun
24Jun
Smug i Kroatisk by

Opplev Kroatia på sykkel! (foto: F: Zsófia Fehér, Plexels).

(Pressemelding) Med flere ruter satser Kroatia stadig mer på sykkel turisme. Kroatias 6 beste sykkelruter 

1. Istria - et klassisk sykkelområde 

Fra 2024 vil hele øya Mljet være dekket av merkede sykkelstier, og Kroatia har nå blitt et "må-besøke" reisemål for syklister. Den storslåtte og varierte naturen, fantastisk utsikt, grønne nasjonalparker og en kystlinje på 1 777 km tiltrekker seg syklister. Kroatia er en del av sykkelnettverket EuroVelo som binder sammen hele det europeiskekontinentet. I Kroatia strekker EuroVelo 8 seg fra nord til sør i landet. Den 78 km lange Parenzana-ruten tiltrekker entusiaster fra hele verden. Den følger en forlatt jernbanelinje gjennom et kupert landskap med vinmarker, olivenlunder og små landsbyer. Enten du er interessert i vinturer, gastronomi eller trøffeljakt, har Istria noe for enhver smak. 

2. Nye sykkelruter på Mljet 

Den naturskjønne øya Mljet kan oppleves på en dagsutflukt fra Dubrovnik. Fra og med i år er det ti merkede sykkelstier som dekker hele øya, alt fra nasjonalparken og de to turkisblå saltvannsinnsjøene, til et kloster fra 1200-tallet og ruinene av et romersk palass. 

3. Game of Thrones i Split 

Kroatia er et must for Game of Thrones-fans da mange av innspillingsstedene ligger i Dubrovnik og Split. Rundt Split finnes det en 55km lang sykkelrute som inkluderer den romerske keiseren Diokletians palass, Vila Dalmatia, festningen Klis ogsteinbruddet i Žrnovnica. 

4. Øyhopping med sykkel 

Det er enkelt å hoppe mellom flere øyer med Split som base. Fergeavganger fra Split går til vakre øyer som Brac og Hvar. Hvar er et sykkelparadis med både enkle og utfordrende ruter. Den 23km lange UNESCO 704-ruten starter i fiskebyen Jelsa, går forbi havnen i Starigrad gjennom lavendelmarker og avsluttes i Hvar by. 

5. Krka–med fossenes glede 

Vi finner elven Krka med sin nasjonalpark i innlandet med syv fossefall før den renner ut ved kystbyen Šibenik. I nasjonalparker danner vannet smaragdgrønne bassenger, og det krystallklare vannet skifter i nyanser fra grønt til blått. Her kan terrengsyklister også finne utfordrende ruter i kupert terreng. 

6. Vin og våtmarker i Slavonia 

Den uoppdagede sykkelbyen Osijek i østlige Kroatia, er et flott utgangspunkt for flatmarkssykling langs noen av landets beste sykkelveier, forbi enorme hvete-, solsikke- og vinmarker. Her kan man sykle mellomvingårder i Kroatiens største vindistrikt, eller utforske det rike fuglelivet i Kopački Rit en av Europas størstevåtmarker. 

Les mer på https://croatia.hr/en-gb.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.