ANTOR Norway
Atout France
25 Jun
25Jun
Utkikk mot Basilique Notre-Dame de Fourvière, Lyon

Utkikk mot basilikaen Notre-Dame de Fourvière (foto: F: Mikhail Nilov, Plexels).

(Pressemelding) Med 2 flyselskap er det nå mulig å dra til Lyon direkte fra Oslo. 

Både Volotea med avganger mandager og fredager foreløpig ut året og med Norwegian med avganger 2 til 3 ganger pr uke ut september. Lyon er byen som er mest kjent for matkonkurransen Bocus d’Or og sin gastronomi kunst veldig enkel å nå. 

Byen ligger mellom elvene Saône og Rhône og har mange turister som ankommer på elvecruise og da har byen myes pennende å by på. Lyon er også en av Frankrikes største byer og kan skilte med en flott gammel bydel. «Vieux Lyon» er spennende med sine «traboules» (passasjer eller trappehuskonstruksjoner som gjorde det mulig å traversere fra en indre gård til en annen). I denne bydelen er det også enkelt å komme seg opp til Fourvièreåsen med Funicularbanen for å se den vakre UNESCO arv oppførte basilikaen Notre-Dame de Fourvière. 

Og Lyon er byen med restauranter, en meget stor tetthet med Michelin restauranter samt sine ”bouchons” som er tradisjonsrike og eldre restauranter som serverer tradisjonsmat. Er man i Lyon er man også midt i smørøyet i vinområdet Beaujolais, og vi anbefaler gjerne å leie bil og kjøre på matekskursjoner og å bruke denne siden: Vallee dela Gastronomie

Les mer om Lyon her og regionen.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.