Jamaica Tourist Board
Related
03 May
03May

(Pressemelding) De fleste reisende besøker Jamaicas nordlige byer Montego Bay, Ocho Rios eller Port Antonio når de ferierer på den karibiske øya, men den sørlige delen av øya er minst like full av spennende reiseopplevelser, herlige strender og gode hoteller. Du kan for eksempel dra på elvesafari og se krokodiller, se majestetiske fossefall og få et innblikk i jamaicansk romproduksjon. 

Elv på Jamaica

Dra på elvesafari, og opplev et mangfoldig dyreliv i et rikt elveøkosystem (foto: F: Yves Alarie, Unsplash)

Safari på en av Jamaicas lengste elver

Black River, som slynger seg fra sørvestkysten av øya til ca. midten av øya, er en av Jamaicas lengste elver. På en elvesafari gjennom elvens mangrovesumper kan du oppleve øyas mangfoldige dyreliv, mens alle slags eksotiske fugler svever over hodet. Du kan også være heldig og se krokodiller som ligger og soler seg. Turen er ledsaget av kunnskapsrike guider som kan gi en dypere innsikt i Jamaicas rike biologiske mangfold og elveøkosystemer.

Foss på Jamaica

Ta en avkjølende dukkert i naturskjønne omgivelser på Jamaica (foto: ©Jamaica Tourist Board)

Foss med sju etasjer

Mellom grønne åser i sognet St. Elizabeth kan du oppleve de majestetiske fossene YS Falls. Fossene er delt inn i sju etasjer og byr på en naturskjønn panoramautsikt over det omkringliggende landskapet. Når du går mellom fossens etasjer, passerer du tropiske planter og dyreliv. Det er også gode muligheter for å ta en avkjølende dukkert i de mange naturlige bassengene

Rom og omvisning på Appleton Estate

Hos den jamaicanske romprodusenten Appleton Estate kan du få et innblikk i Jamaicas tradisjonelle romproduksjon. Her kan du bli med på omvisning og få et innblikk i destilleriets eldgamle produksjonsprosesser, som er gått i arv gjennom generasjoner, samt lære om alt fra bearbeiding av sukkerrøret til selve destillasjonen. Du får også muligheten til å smake på Appletons rom. 

Solnedgang ved Treasure Beach, Jamaica

Solnedgang ved Treasure Beach (foto: F: H S, Unsplash)

Gyllen sand og bortgjemte viker

Treasure Beach, en skjult perle på Jamaicas sørkyst, er kjent som en av øyas roligste strender. Her kan du legge deg ned i den gylne sanden langs de bortgjemte buktene og se de lokale fiskerne hente inn den daglige fangsten - som kan nytes på strandens sjømatrestauranter.

Legendarisk klippetopp

På den dramatiske klippetoppen Lover's Leap kan du nyte en fantastisk panoramautsikt over det asurblå havet. Klippen har fått navnet sitt fra en historie som sier at et forelsket par hoppet over kanten på grunn av deres ulykkelige kjærlighet. Fallet er på litt over 500 meter. Men ifølge historien reddet månen dem i et gyllent nett. Når du står på klippen, virker det som du kan se uendelig langt, og derfor er det også bygget et fyr som med sin beliggenhet 500 meter over havet er det høyeste fyret på den vestlige halvkule.

Les mer om Jamaica

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.