JNTO
Related
06 Jun
06Jun

(Pressemelding) Zen og mindfulness har en fremtredende rolle i japansk kultur og dyrkes som en sentral del av mange japaneres liv. Som reisende kan du også ta del i den rolige livsstilen: Du kan blant annet besøke et zenmuseum i Hiroshima eller bo i et tempel og leve som en buddhistmunk i Wakayama.

Shinshoji zen and Garden Museum i Hiroshima

Vandre rundt mellom 370 år gammel tempelarkitektur, zenmalerier og vakre japanske zenhager på Shinshoji zen and Garden Museum (foto: JNTO).

Fordypning i zenbuddhismen på zen-museum

På Shinshoji zen and Garden Museum i Hiroshima prefektur kan du lære mer om den spesielle zenbuddhismen. På museet kan du vandre rundt mellom 370 år gammel tempelarkitektur, zenmalerier og vakre japanske zenhager. Du kan også selv ta del i zenbuddhismen ved å delta i en teseremoni i et rom designet av Sen no Rikyu, en anerkjent temester fra 1500-tallet, eller delta i en guidet meditasjon. Museet arrangerer også spesielle zendager, hvor flere av aktivitetene er inkludert i en pakke. 

Les mer her.

Yamabushi-trening ved Yudono-fjellet

Streb etter selvdisiplin og selvutvikling med Yamabushi-trening ved Yudono-fjellet (foto: ©JNTO).

Yamabushi-trening ved Yudono-fjellet

300 kilometer nord for Tokyo i Yamagata prefektur ligger tre hellige fjell som går under navnet Dewa Sanzan. Fjellene er et av de eldste fjellpilegrimsstedene i Japan og har vært et religiøst senter i mer enn 1400 år. Ved fjellene er det flere munker som praktiserer en treningsform kalt «yamabushi», der man gjennom praksiser og ritualer innenfor den eldgamle religionen shugendo streber etter selvdisiplin og selvutvikling - en praksis de lærer bort til reisende som kommer innom på besøk. Når man utfører yamabushi-treningen, blir man ledet gjennom ritualer der man mediterer under et vannfall, hopper over ilden og får servert næringsrike måltider. Du kan delta på opplæringen fra juli til september.

Les mer her.

En skogsbaderute kalt Ichimanpo-no-Mori Forest Bathing Trail

Følg skogsbaderuten Ichimanpo-no-Mori Forest Bathing Trail (foto: Ministry of the Environment).

Aktiver sansene på med skogsbading

Den japanske praksisen med skogbading handler om å tilbringe tid i en skog og være bevisst på omgivelsene som omgir deg - for eksempel ved å lytte til skogens lyder, suge til seg duftene og kjenne skogens mose og trærnes bark. Du kan skogsbade i alle skoger, men i Nikko nasjonalpark har de laget en skogsbaderute kalt Ichimanpo-no-Mori Forest Bathing Trail. Ruten tar deg med til en 100 år gammel rød furuskog, fjellene i Nasu og tre utkikksposter. I juni og juli er skogbunnen på ruten til og med dekket av et fargerikt teppe av blomstrende hortensiaer og liljer.

Les mer om skogsruten her.

Les mer om skogsbading her.

Buddhisttempelet Koyasan i Kii-fjellene i Japan

Lev som en buddhist munk i en dag i Kii-fjellene (foto: ©JNTO).

En dag som buddhistisk munk

I Kii-fjellene i Wakayama prefektur kan du overnatte i det buddhistiske tempelet Koyasan, som ble grunnlagt for over 1000 år siden og står på UNESCOs verdensarvliste. I tempelet kan du leve en dag som de buddhistiske munkene som bor der, og blant annet ta del i deres morgenseremoni, hvor du mediterer, ber sammen med munkene og får servert mat fra det buddhistiske vegetarkjøkkenet.

Les mer her.

Det luksuriøse feriestedet HOSHINOYA Karuizawa en time togtur fra Tokyo

Dra på luksuriøs ferie med vakker natur og blomstrende dyreliv på HOSHINOYA Karuizawa (foto: ©HOSHINOYA).

Meditasjonsbad og natur på et luksuriøst feriested

På det luksuriøse feriestedet HOSHINOYA Karuizawa - en times togtur fra Tokyo - er det rikelig med tid til selvrefleksjon. Feriestedet er bygget med hensyn til områdets økosystemer, og derfor vil du oppleve både vakker natur og et blomstrende dyreliv i området, som du blant annet kan lære mer om på en omvisning. Du kan også slappe av på feriestedets meditasjonsbad og i den varme kilden Hoshino Onsen, kjent som skjønnhetens varme kilde: Vannet sies å vaske bort urenheter fra koppen, mens et tynt lag salt blir liggende på kroppen og holder huden fuktig. 

Les mer her.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.