JNTO
Related
03 May
03May

(Pressemelding) Japan har mange år med tradisjoner innen kunst og håndverk. Og over hele landet er det tallrike kunstopplevelser og festivaler i løpet av året. Her er fem tips for kunstfestivaler, skulpturparker og veggmalerier du kan oppleve i 2024.

Utstilling av "The Rice Fields" fra Ilya og Emilia Kabakov i Japan

Utstilling av "The Rice Fields" fra Ilya og Emilia Kabakov på Echigo-Tsumari Art Triennale i Echigo-Tsumari (foto: ©Nakamura Osamu).

Kunstfestival på landet

13. juli til 10. november kan du delta på den niende utgaven av kunstfestivalen Echigo-Tsumari Art Triennale i landlige Echigo-Tsumari i Niigata prefektur. Her kan du oppleve mer enn 200 moderne kunstverk, fordelt mellom små landsbyer, rismarker og forlatte skoler. 

Årets kunstverk har alle samme tema: «man is contained by nature», og de har som mål å formidle sjarmen til regionens natur.
Området byr også på kunst utenom festivaldagene. Med wondertrunk & co. kan du utenom festivalperioden være med på en tre dagers guidet tur med overnatting og oppleve kunstinstallasjonene med en lokal guide i bil. Du kan også kombinere turen med aktiviteter som fotturer, kunstverksteder og matlagingskurs.

Les mer om Echigo-Tsuamari.

Kulturell tverrmedial festival

Sommeren 2024 kan du oppleve den tverrmediale Galaxy Art Festival på Sado-øya. Festivalen kombinerer visuell kunst og scenekunst for å fokusere på øyas lokale kultur. Mange av installasjonene kan oppleves ved havnen Ryotsu, hvor de fleste ankommer med ferge til øya. Her fremføres også Onidaiko, som er en tradisjonell dans med trommer for å avverge ondskap. Nøyaktige datoer for årets festival er ennå ikke offentliggjort.

Les mer om Galaxy Art Festival.

Fra Northern Alps Art Festival i Omachi, Nagano i Japan

Fra Northern Alps Art Festival i Omachi, Nagano (foto: ©Northern Alps Art Festival).

Bærekraftig kunstfestival i alpene

13. september til 4. november arrangeres Northern Alps Art Festival i byen Omachi i Nagano prefektur, som er omgitt av de 3000 meter høye fjelltoppene i de nordlige alpene. Festivalen arrangeres hvert tredje år og stiller ut kunstverk som alle er laget av lokale materialer som trekker på byens kulturarv. Kunstverkene stilles ut i det naturskjønne alpelandskapet. Årets tema er vann, trær, jord og himmel, noe som skal gjenspeile forholdet mellom naturen og menneskenes samfunn i regionens fantastiske landskap og historiske landemerker.

Les mer om Northern Alps Art Festival.

Fra UBE Biennale Sculpture Festival i Ube, Japan

Skulpturutstilling i forbindelse med UBE Biennale Sculpture Festival fra Tokiwa-parken i Ube (foto: ©UBE Biennale).

Japans største skulpturutstilling

I perioden 27. oktober til 22. desember kan du i byen Ube oppleve 15 store utendørsskulpturer fra både inn- og utland på UBE Biennale Sculpture Festival. Festivalen har Japans største utendørs skulpturutstilling og har blitt holdt annethvert år siden 1961. Noen av festivalens mest bemerkelsesverdige kunstinstallasjoner finner du i Tokiwa-parken, som viser moderne skulpturer. Ube er også verdt et besøk utenom festivalperioden. Byen har 400 innendørs og utendørs kunstinstallasjoner og fremstår dermed som et stort kunstmuseum.

Les mer om UBE Biennale Sculpture Festival.

Kunstpark i Sapporo på Hokkaido i Japan

Sapporo Art Park i Sapporo på Hokkaido (foto: JNTO).

Kunstpark i Sapporo

I Sapporo, hovedstaden på Hokkaido, kan kunstelskere utforske den 40 hektar store Sapporo Art Park, som viser mer enn 70 forskjellige skulpturer. Parken huser også det innendørs Sapporo Art Museum, hvor 5-7 forskjellige utstillinger kurateres hvert år. Du kan også prøve deg på egne kunstneriske ferdigheter på ulike verksteder innen blant annet keramikk, veving og trearbeid, slik at du kan ta med deg dine egne små kunstverk hjem. 

Les mer om Sapporo.

Les mer om Japan.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.