DZT: Tysklands Nasjonale Turistkontor
16 May
16May

(Pressemelding) Det tyske togselskapet Deutsche Bahn skal i år oppdatere tyske sporveksel, togskinner og togstasjoner samt stasjoner og bruer. Det skal utvides, moderniseres og fornyes for å gjøre infrastrukturen mer robust og effektiv, og gi høyere kapasitet til jernbanenettet.. Nordmenn på togtur i Tyskland vil dra nytte av mer presise tog når oppgraderingene er ferdig.

Tog med damplokomotiv på tur i Tyskland

Togtur med damplokomotiv (foto: F: Michael Neumann, Red-Gun GNTB) 

Som rapportert av tyske medier vil Deutsche Bahn, føderale Tyskland og de tyske statene i 2024 investere til sammen 16,4 milliarder euro i jernbanenettverket. Omtrent 1000 stasjoner moderniseres, deriblant sentralstasjonene i byene Duisburg, Dresden, Hannover, Ulm og München. Deutsche Bahn investerer også i flere små og mellomstore stasjoner. Blant annet områdene barrierefrie tilgang, beskyttelse mot vær og reiseinformasjon investeres det i.  

Sentralstasjonen i Köln med Kölnerdomen i bakgrunnen

Hauptbahnhof i Köln er en av de viktigste sentralstasjonene i Tyskland. Flere viktige sentralstasjoner skal nå renoveres (foto: F: ©Dietmar Scherf, GNTB / DB).


«I 2024 vil vi for første gang på flere år klare å hindre foreldelsen av jernbanenettverket», sier Philipp Nagl, styreleder av Deutsche Bahn InfraGO AG. 

Deutsche Bahn vil renovere det sterkt belastede jernbanenettverket innen 2030. Første steg starter i juli på Riedbahn-strekningen mellom Frankfurt am Main og Mannheim. Flere renoveringsprogram følger i de neste årene. Innen 2030 forventes det at 350 små og mellomstore tiltak skal forberede det eksisterende nettet. Det er ikke bare det tekniske som skal moderniseres. Også personalet skal økes. I 2024 skal Deutsche Bahn-teamet for vedlikehold utvides med 5500 nye ansatte. 

Lurer du på hvor i Tyskland du bør reise med toget? Her er våre tips til flotte togstrekninger:

Schwarzwaldbahn: Denne strekningen åpnet allerede i 1873, og er kjent som en av Tysklands vakreste. Fra Offenburg gjennom Kinzigtal og til Donaueschingen. Her får du opplevd vakre Schwarzwald før du ankommer fantastiske Bodensee. 

Brockenbahn: Har du hørt om Harz-fjellene? Det ligger omtrent i midten av Tyskland. Start på Drei Annen Hohne-stasjonen og reis til Brocken som med 1141 moh. er det høyeste punktet i Harz-fjellene. Dette er en kort togstrekning som passer godt til en dagstur. 

Zugspitzbahn: Opplev Tysklands høyeste fjell fra toget. Ja, du kommer faktisk nesten helt til fjelltoppen på denne togstrekningen, som starter i Garmisch. Bare med et kort bytte til gondolbane.  

Sachsen Steam Railway Route: Opplev hva Sachsen har å by på! Her får du alt fra storbyene Dresden og Leipzig, til arkitekturiske skjønnheter ved Moritzburg Schloss, til landsbyidyll i Erzgebirge og Niederschlesien.  

Rügensche Kleinbahn: Øyen Rügen er et ferieparadis, også på togskinner. Kjør gjennom skog, forbi strender og la deg sjarmere.  

Wuppertaler Schwebebahn (svevebane): Dette er en 13,3km lang hengebane hvor jernbanevognen henger under skinnen. Den ble bygget allerede i 1900 og er fortsatt i daglig drift.

Svevebane i Wuppertal, Tyskland

Svevebane i Wuppertal (foto: F: ©Francesco Carovillano, GNTB / DB).

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.