Fundació Mallorca Turisme
06 Feb
06Feb

Mallorca presenterer en ny reiselivsstrategi: fremtidens ansvarlige turistmål

(Pressemelding) Mallorcas lokale myndigheter har nettopp offentliggjort en ny turismestrategi. Den nye strategien for middelhavsøya, som besøkes av flere hundre tusen nordmenn hvert år, har som mål å sikre det øyas mange turister elsker så høyt - den vakre naturen, kulturskattene og maten - i bedre harmoni med lokalbefolkningen og med bærekraft i tankene. På lang sikt skal strategien sikre trivselen på øya og i lokalsamfunnet.
Konkret består strategien av åtte oppfordringer - én for hver bokstav i Mallorca. En av dem er «Appreciate and Protect, Nature will reflect», som oppfordrer besøkende til å ta vare på naturen når de oppholder seg i den, for eksempel ved å holde seg til merkede stier på turveien. I tillegg er det Local matters: Buy, Consume, Live Local, som oppfordrer turister til å kjøpe lokale produkter og mat. Observe Marine Life: Take only Photos, Kill Nothing but Time oppfordrer turister som liker å utforske livet under havoverflaten, til å nyte naturen uten å røre eller skade den, mens Rs to save the environment; Reuse, reduce and recycle blant annet skal få flere turister til å huske å sortere avfall.

Se hele strategien her.


Mallorca på film

Faro utspiller seg på blant annet Mallorca

I familietragedien Faro, som har premiere på kino i begynnelsen av 2024, er det rikelig anledning til å beundre noen av Mallorcas vakre naturskatter. Filmen ble nemlig spilt inn på flere spanske steder, inkludert Mallorca, Tarragona og Menorca.

Den spanske regissøren Ángeles Hernández har gjort seg flid med å fremheve det baleariske landskapet i filmen, som handler om familiedrama, tragedie og sorg.

Kulturelle Mallorca

Opplev fantastisk håndverk på Mallorca

Det tradisjonelle håndverket med å munnblåse glass har nå blitt anerkjent som kulturarv av UNESCO. Den tusen år gamle teknikken kan bare oppleves to steder i Spania, og ett av disse er på Mallorca.

Kom tett på det fascinerende håndverket i butikken Gordiola i Algaida, hvor den familiedrevne virksomheten har eksistert siden 1719. Her finner du også øyas eneste glassmuseum, som siden sommeren 1977 har invitert gjester inn for å se de fantastiske glasskulpturene og kunstverkene familien har samlet gjennom 300 år.  

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.