Helene Hofverberg
03 Feb
03Feb

(Pressemelding) Feriefavoritten Tyrkia, som er spesielt kjent og elsket for strendene og det solrike klimaet, tok imot hele 56,7 millioner internasjonale besøkende i 2023 - en økning på 10 % fra året før. Samtidig fikk landet en økning i turismerelaterte inntekter på 17 % fra 2022 til 2023, med en omsetning på 54,3 milliarder dollar. Dette er det høyeste beløpet noensinne. Litt over 203 000 nordmenn besøkte Tyrkia i 2023, en økning på 6 % fra året før. Målet for 2024 er å øke antall besøkende fra Norge med ytterligere 8 %.


Tyrkia byr også på ballongferd for den modige

                                   Ballongtur over praktfullt landskap.

Rekordstor interesse for Tyrkia 

I tillegg til sol- og strandferie er Tyrkia et opplagt reisemål for dem som er interessert i kultur, kunst, gastronomi, sykling eller kulturhistorie. I 2023 besøkte litt over 203 000 nordmenn Tyrkia, en økning på 6 % fra året før. Målet for 2024 er å øke antall besøkende fra Norge med ytterligere 8 %. Innen 2024 forventer Tyrkia å tiltrekke seg totalt 60 millioner turister og generere USD 60 milliarder i turistinntekter.  

Tyrkia har en fremtidsstrategi for å skape et innbydende miljø for turister

          Tyrkia arbeider hardt for å få et innbydende miljø for besøkende.

Ledende land innen bærekraftig turisme 

Bak den store suksessen til destinasjonen ligger en fremtidsrettet strategi med fokus på å skape et innbydende miljø for besøkende. Landet har aktivt jobbet for å få en mer robust og inkluderende reiselivssektor, med fokus på tilgjengelighet og bærekraft.  Tyrkia var det første landet i verden som inngikk samarbeid med «Global Sustainable Tourism Council» (GSTC), i 2022. Dette resulterte i prosjektet Türkiye Sustainable Tourism Program, som løfter frem bærekraftige reiselivsbedrifter og bidrar til større troverdighet blant besøkende. Programmet omfatter bærekraftige overnattingsmuligheter samt aktiviteter som sykkel- og turveier, slik at det skal bli en tettere forbindelse mellom landets kulturarv og menneskene som vedlikeholder den.

Et variert reisemål 

Tyrkia er kjent for sin unike geografiske beliggenhet ved det asurblå havet og den rike historien. Landet har mangt å by på, uansett om du drømmer om storbyferie, kulinariske opplevelser, aktive ferier, lokale festivaler eller store internasjonale arrangementer. Samtidig pågår en rekke arkeologiske utgravnings- og restaureringsprosjekter i landet - 720 stykk, for å være helt presis, i 2023. I 2024 forventes antallet å stige til 750. Flere av dem kan også oppleves på kveldstid, som Efesos i İzmir, Hierapolis i Denizli, Patara og Side i Antalya.

Om Tyrkia 

Tyrkia ligger ved Middelhavet som et bindeledd mellom Asia og Europa, på hver side av det berømte Bosporosstredet. Landet har alltid vært et sentrum for kultur og er kjent for sitt varierte klima. Tyrkia inspirerer besøkende med sin historie, natur og gastronomi, som alle speiler sivilisasjonens mangfold gjennom århundrene. Med sin geografiske plassering og blanding av kulturer har Tyrkia også en spesiell holdning til kunst og kultur, en holdning som forener tradisjon og modernitet. Landets dynamiske tilbud av shopping og underholdning lokker besøkende fra hele verden. I 203 tok Tyrkia imot 56,7 millioner turister. Litt over 203 000 av dem var norske.
www.goturkiye.com

Pressekontakt

Helene Hofverberg, pressekontakt
Email: hel@related.dk
Tel: +46 702 58 64 53

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.