Fundació Mallorca Turisme
Related
28 Jun
28Jun

(Pressemelding) Mallorca er synonymt med naturskjønne landskap og et behagelig klima. Derfor er det nærliggende å dra på oppdagelsesferd i de ulike naturlandskapene samtidig som du holder seg aktiv med for eksempel yoga på stranden, løping i Tramuntana-fjellene eller vandreturer gjennom Valldemossas rolige landskap. 

Utsikt over landskapet på Mallorca

Med sitt unike landskap og milde klima er Mallorca det ideelle feriemålet hvis du ønsker å kombinere natur og en aktiv ferie. Rundt om på øya finner du flere muligheter for å holde deg aktiv i naturen, samt flere utendørs treningsområder (foto: Fundacio Mallorca Turisme / Related.dk). 

Yoga ved Middelhavet 

Yoga er en av de mest avslappende formene for fysisk aktivitet og gir utallige fordeler både for den fysiske og den mentale helsen. For eksempel kan yoga gi bedre kroppsholdning og regulere nervesystemet. Mallorca har et stort utvalg av yogastudioer, blant annet i byene Palma, Felanitx, Marratxí og Son Servera, hvor flere av yogastudioene også supplerer tilbudet med velværeaktiviteter som meditasjon og spafasiliteter. Det er også mulig å delta på yogaøkter ved sjøen, hvor utsikten og havbrisen gir sanseopplevelsen det lille ekstra.

Løp i Tramuntana-fjellene

Mallorcas mange fjell og åpne områder gjør øya til et ideelt reisemål for løpere - uansett nivå. Øya har flere godt merkede ruter i byer som Sóller, Pollença og Palma. For eksempel en hvor du løper gjennom Bellver Castle, en gotisk festning fra 1300-tallet, bare noen få kilometer fra Palma. Dette er den perfekte blandingen av idrett og kultur.
Det arrangeres også flere løp på øya, slik som trailløpet UTMB fra 1.-3. november, der deltakerne følger en rute gjennom Tramuntana-fjellene. I UTMB kan du konkurrere i fire forskjellige løp, hvorav det korteste er 26 kilometer langt og det lengste 146 kilometer.

Fottur på Mallorca

Vandre gjennom det naturskjønne landskapet (foto: Fundacio Mallorca Turisme / Related.dk).

Fotturer rundt på øya

Mallorcas vakre natur kan også oppleves til fots på øyas mange turruter av ulik vanskelighetsgrad. Her kan du vandre gjennom det naturskjønne landskapet i byene Valldemossa og Alcúdia. Vil du ha en større utfordring, kan du vandre i Tramuntana-fjellene, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, eller legge ut på en rute opp det over tusen meter høye fjellet Puig de Galatzo.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.