Related
Ras Al Khaimah Tourism Development Authority
22 May
22May

(Pressemelding) Et nytt samarbeid mellom Ras Al Khaimah Transport Authority, Ras Al Khaimah Tourism Development Authority og Skyports vil introdusere bærekraftig lufttransport innen 2027. Da vil et transportnettverk koble sammen viktige turistattraksjoner som Al Marjan Island, Al Hamra og emiratets høyeste fjell, Jebel Jais.

Ras Al Khaimah Transport Authority (RAKTA) og Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) har nettopp signert en avtale med Skyports Infrastructure (Skyports) som skal bidra til å sikre bærekraftig utvikling av transport i naturemiratet. Skyports er ledende innen utvikling av såkalt vertiport-infrastruktur for elektriske luftdrosjetjenester og vil bidra til å utvikle et nettverk av vertiporter som skal knytte sammen Ras Al Khaimahs viktigste attraksjoner. 

En vertiport er en lufthavn for VTOL-fly. VTOL-fly bruker elektrisk kraft til å fly, ta av og lande vertikalt.  

I henhold til avtalen skal RAKTA, RAKTDA og Skyports i fellesskap designe, utvikle og drifte Ras Al Khaimahs nye luftdrosjesystem med kommersiell drift, som skal starte i 2027.

Kartlegging av Skyports' vertiport-infrastruktur i Ras Al Khaimah, UAE

Kart over Skyports' vertiport-infrastruktur. Transportnettverket vil gi en rask og praktisk utslippsfri transport til populære områder og attraksjoner (foto: RAKTA / RAKTDA / Skyports / Related.dk).

Prosjektet vil integrere Skyports' vertiport-infrastruktur med RAKTAs eksisterende transportnettverk og gi rask og praktisk utslippsfri transport til Ras Al Khaimahs mest populære områder og attraksjoner, inkludert Al Marjan Island, Al Hamra og emiratets høyeste fjell, Jebel Jais. Implementeringen vil gi betydelige tidsbesparelser. Foreløpig tar det for eksempel 70 minutter å reise med bil fra Al Marjan Island til Jebel Jais, og med lansering av flydrosjer vil transporttiden reduseres til under 20 minutter.  

Vertiport-nettverket vil bidra til å støtte Ras Al Khaimahs mål om på ansvarlig vis å tiltrekke seg 3,5 millioner årlige besøkende innen 2030. I tillegg styrker initiativet Ras Al Khaimahs engasjement i miljøforvaltning og bærekraftig utvikling - ambisjoner som er i tråd med Skyports' designtilnærming, som prioriterer integrasjon med eksisterende kollektivtransportnettverk for å fremme mer bærekraftig transport.  

«Dette samarbeidet er et avgjørende øyeblikk i innsatsen vår for å revolusjonere transporten i Ras Al Khaimah. Ved å introdusere elektrisk luftmobilitet kobler vi ikke bare turister til attraksjonene våre, vi baner en bærekraftig vei fremover for emiratet. Dette innovative prosjektet er i tråd med forpliktelsen vår til å forbedre tilgjengeligheten og samtidig minimere miljøpåvirkningen i tråd med den strategiske planen vår for 2030», sier Esmaeel Hasan Al Blooshi, Director General for RAKTA. 

«Støtten vi har fått fra regjeringen i UAE og myndighetene i Ras Al Khaimah, har vært fenomenal og gjort oss i stand til å innovere i et enestående omfang og tempo. I løpet av de neste to årene vil vi bygge infrastrukturen og fasilitetene for et elektrisk transittsystem som vil forandre måten turister opplever Ras Al Khaimah på. Med dette gjør vi det ikke bare lettere å ta seg til Ras Al Khaimahs attraksjoner, vi reduserer også karbonfotavtrykket vårt betraktelig. Initiativet tar oss nærmere målet vårt om å etablere Ras Al Khaimah som en regional leder innen bærekraftig turisme innen 2025», sier Raki Phillips, administrerende direktør i RAKTDA. 

«Vi ivrer etter å samarbeide med de ledende transport- og reiselivsorganisasjonene i Ras Al Khaimah om å lansere elektriske luftdrosjer i emiratet. Dette samarbeidet understreker ytterligere forpliktelsen vår til å tilby essensiell og muliggjørende infrastruktur for utslippsfri luftfart over hele UAE», sier Duncan Walker, administrerende direktør og grunnlegger av Skyports.

Det høyeste fjellet i Ras Al Khaimah heter Jebel Jais

Det høyeste fjellet i emiratet heter Jebel Jais (foto: RAKTDA / Related.dk).

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.