Travel South USA
08 May
08May

(Pressemelding) Sørstatskjøkkenet er kjent for sine smakfulle, langsomt tilberedte retter laget med lokale ingredienser og som henter inspirasjon fra århundrer med matkultur, hvor oppskrifter er blitt gitt videre gjennom generasjoner. På en roadtrip i USA kan du blant annet: oppleve østersfarmer i Nord-Carolina samt en hel rute dedikert til den krydrede boudin-pølsen i Louisiana. I Missouri tas grillkulturen til neste nivå med et museum som lærer besøkende matlagingsteknikker og bruker grillelementer til en kunstutstilling.

Krydderpølse på grillen

Krydderpølser fylt med svinekjøtt, ris og krydder (foto: Travel South USA).

Følg boudin-ruten i Louisiana

Louisiana byr på en rik og variert matscene med dype røtter i blant annet tradisjonell cajun-mat. I og rundt Lafayette finner du en hel rute dedikert til den ikoniske boudinen - en krydret pølse fylt med ris, svinekjøtt og krydder. Ruten tar besøkende gjennom noen av områdets mest autentiske boudin-steder, fra lokale slaktere og bensinstasjoner til små, rustikke spisesteder. Ruten går gjennom både Lafayette og Lake Charles

Les mer her.

Bord med BBQ-mat

Kombiner BBQ og bourbon fra Kentucky på festivalen BBQ & Barrels (foto: Travel South USA).

BBQ & Barrels: En folkefestival for mat- og bourbonelskere i Kentucky

Hvert år i mai forvandles Owensboro sentrum til en folkefestival når BBQ & Barrels finner sted. Festivalen er kulminasjonen av over 45 år med matkultur og samler to av Kentuckys mest ikoniske spesialiteter - barbecue fra Owensboro og bourbon fra Kentucky. Det hele startet i 1979 som en lokal grillfest, men i dag er det et stort arrangement med tusenvis av besøkende. Festivalen tilbyr blant annet smaksprøver, mat- og bourbon-kombinasjoner, livemusikk og workshops.

Les mer her.

En som tilbereder østers

Besøk en av mange østersfarmer i Nord-Carolina (foto. Travel South USA).

Østersfarmer på Oyster Trail i Nord-Carolina

I Nord-Carolina kan du komme tett på livet under havoverflaten via North Carolina Oyster Trail. Langs ruten kan besøkende være med på omvisninger på østersfarmer, restauranter og markeder som selger østers fra Nord-Carolina, kunstnere som lager verk med østersskall, samt akvarier og museer. Blant de fem østersgårdene på ruten finner vi Cape Hatteras Oyster Company og Slash Creek Oysters, som begge tilbyr båtturer hvor du kan oppleve produksjonen på nært hold. 

Les mer her.

Tallerken med BBQ

Lær mer om amerikansk grillmat (foto: Travel South USA).

Museum sentrert om amerikansk BBQ-kultur i Missouri

Lær om amerikansk BBQ-kultur på Museum of BBQ i Kansas City. Museet tilbyr en interaktiv opplevelse der besøkende kan lære om de ulike elementene og regionene innen amerikansk barbecue. På museet kan besøkende oppleve en rekke utstillinger som gir innsikt i tilberedningsmetoder, smaksnyanser og de regionale variasjonene innen grillmat samt gir en bedre forståelse av hvordan de ulike tilberedningsstadiene påvirker smaken og teksturen på rettene.

Les mer her.

The Castle Restaurant i Natchez, Mississippi

Klassiske i sørstatsretter i historiske The Castle Restaurrant (foto: Travel South USA).

Sørstatsmiddag i elegante omgivelser i Mississippi

En av Mississippis mest unike spiseopplevelser finner du på The Castle Restaurant i byen Natchez, som tilbyr gourmetmat i historiske omgivelser. Restauranten ligger i de originale stallene til Dunleith Historic Inn - et arkitektonisk mesterverk fra 1800-tallet, bygget i en slottslignende stil. Her kan gjestene nyte klassiske sørstatsretter som krabbekaker (fiskekaker bestående av krabbekjøtt og ingredienser som brødsmuler, majones, sennep og egg) og varm brødpudding (dessert laget av fordøyelig brød, melk, sukker og egg), tilberedt av husets kokk og servert i elegante, men komfortable omgivelser.

Les mer her.

Bolle med retten shrimp and grits

Klassiske shrimp and grits kan du prøve i byen Charleston (foto: Travel South USA).

Fra sørstatsklassikere til moderne mat i Sør-Carolina

Sør-Carolina tilbyr et rikt og variert matmiljø, hvor lokale ingredienser og stolte tradisjoner går hånd i hånd med moderne gastronomi. Spesielt i byen Charleston finner du et imponerende utvalg av restauranter, alt fra koselige spisesteder til prisbelønt fine dining. Mange av delstatens mest talentfulle kokker har fått nasjonal anerkjennelse og legger vekt på å bruke kvalitetsingredienser med fokus på lokale råvarer. Besøk SNOB eller 82 Queen og prøv deres versjoner av den klassiske retten shrimp and grits, som er en tradisjonell sørstatsrett som blant annet består av reker, bacon og maisgryn.

Les mer her.

Les mer om sørstatene i USA her.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.