27 Aug
27Aug

Den italienske Parmaskinke-festivalen arrangeres også i år, fra 1. til 3. september, med Francesca Romana Barberini som vertinne, og med den kjente skuespillerinnen, sangerinnen og danserinnen Lorella Cuccarini som spesiell gjest.

Parmaskinke elskere ønskes velkommen til Parma! 

Den 26. Parmaskinke-festivalen arrangeres fra 1. til 3. september i Langhirano, Parma, med et innholdsrikt program for å feire Parmaskinkens verdenskjente kvalitet og det vakre området den kommer fra. 

Festivalen begynner 1. september kl.18:30 (lokal tid), med tradisjonell snorklipping, ledet av Francesca Romana Barberini – radio og TV vert og gastronomisk historieforteller. Hun skal presentere hilsener fra arrangørene og myndighetene. Hun skal også introdusere gjester som skal snakke om sine bånd til- og lidenskap for Parmaskinke. 


Den beste kaken med Parma-skinke 

Blant hovedpersonene i åpningsseremonien finner vi Lorella Cuccarini, danserinnen, sangerinnen, og skuespillerinnen som er elsket av publikum. Hun ledet feiringen av 60 årsjubileet til Consorzio Del Prosciutto di Parma tidligere i år, og konkurransen “60 års jubileum med søtsaker”. Her var tre lokale bakerier utfordret til å lage den beste kaken ved å utnytte Parmaskinkes søte smak. Deltakerne satte pris på symbolikken i bruken av søtsaker ved denne spesielle anledningen. Nå skal Lorella Cuccarini avsløre vinneren, som del av et program fullt av kreativitet og «søte» fortellinger. 


Sirkulær økonomi og kampen mot matsvinn 

Festivalen vil også gi en anledning til å snakke om sirkulær økonomi og kampen mot matsvinn, og om prosjektet Consorzio del Prosciutto di Parma har iverksatt sammen med «Biova Project». Biova Prosjektet ble startet i november 2019 i Torino, av Franco Dipietro og Emanuela Barbano og er et innovativt prosjekt som har som mål å redusere matsvinn og skape nye produkter med høy økonomisk og sosial verdi av matrester. I år ble for eksempel en del av brødet som var igjen etter arrangementene i forbindelse med Tur #UnaFettaDiParma gjenbrukt til å lage øl. Prosjektet skal presenteres under Festivalen for å fortelle om sammenhengen mellom Prosciutto di Parma og dette italienske ølet laget for å bekjempe matsvinn. 


Konferanser, smaksprøver og mye mer 

Blant de forskjellige aktivitetene du kan delta i på festivalen den 2. og 3. september er: konferanser, matlaging, oppvisninger, opptredener, og selvsagt smaksprøver. Og, som i gamle dager, skal Cittadella del Prosciutto di Parma samle et antall produsenter som vil ønske besøkende velkommen til sine stands, der de forteller om sine verdier og kompetanse, og byr på gode smaksprøver.

Nyskåret Parmaskinke- alltid fristende- og godt! 

Festivalens høydepunkt skal, som alltid, være «Finestre Aperte», et «must-attend»-arrangement under Prosciutto di Parma-festivalen, som fortsetter hver helg i hele september, og som gir de besøkende muligheten til å se produksjonsprossessen for Parmaskinke, og til å smake Parmaskinke i fabrikkene. Besøkende vil da bli spesielt tatt imot av produsentene selv, som skal vise dem hvordan svinelår blir til Parmaskinke, takket være den spesielle kombinasjonen av klima, tradisjon og lidenskap. «Finestre Aperte» er en enestående mulighet til å bli introdusert for den eldgamle tradisjonen og for kunnskapen Parmaskinke er basert på, arvet gjennom flere generasjoner. Du finner hele programmet til Prosciutto di Parma-festvalen på: www.festivaldelprosciuttodiparma.com

Av Miriam Elena Vivanco Dørre, Lynx Communications AS

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.