Harald Bråthen
25 Feb
25Feb

CAMBRIDGE (Harald Bråthen) Fikk en flying start på «skoleturen» til Cambridge. 150 pund ekstra i minibanken på Gardermoen. Sedlene hang sammen, og det var ingen å melde fra til. Blir et oppgjør med Loomis når jeg kommer hjem, selv om alle pundene ble igjen på England-siden av Nordsjøen. Målet med weekend-turen var å se hvordan det eldste barnebarnet hadde det som videregående elev her i Cambridge. Og konklusjonen min er klar: Han har det bra!

Timothy på utveksling i Cambridge gjennom Ulsrud videregående skole

Som elev ved Ulsrud videregående i Oslo er han del av et opplegg som var ukjent for meg inntil tilbudet dukket opp ved middagsbordet tidlig i fjor. Det satte utvilsomt fart i skolearbeidet, noe som tydeligvis har fortsatt etter at han kom hit til Cambridge. Her er handel av en videregående klasse fra Oslo - og en tilsvarende fra Tromsø. 40-50 ungdommer som opplever verden og eventyret sammen.


Nok av prisavslag for studenter ved Cambridge

Fakta om tilbudet i Cambridge -fra hjemmesiden til Ulsrud Vgs


 1. Ulsrud har lang tradisjon med utveksling til England
 2. Elevene får undervisning som følger norsk læreplan i Cambridge av engelskelærere.
 3. I tillegg til lærere ved Cambridge Regional College (CRC) har de også et settmed skyggelærere ved Ulsrud vgs.
 4. Skyggelærerne har det endelige karakteransvar.
 5. Eksamen avlegges i Norge.
 6. Privat innkvartering.
 7. Alle elever får stipend fra Lånekassen.


Hva koster tilbudet i Cambridge?

Ingen har mer enn 17 000 kr i egenandel (noen har 0). Avhenger av hvor mye stipend man får.

 1. Betalingen inkluderer flyreise, bokostnader, skolepenger, kulturmidler, oppfølging, frokost, middag, medlemskap i treningsstudio
 2.  Eleven må selv dekke lunsj og lommepenger


Hvorfor skal jeg reise til Cambridge?

 1. Du får økt språkkompetanse.
 2. Økte muligheter på arbeidsmarkedet.
 3. Økt selvstendighet
 4. Bedre tverrkulturell forståelse.

Utrolig godt tilbud

Timothy på markedstorg

Etter å ha vært her i Cambridge fra torsdag til søndag, er jeg overbevist om at intensjonen med opplegget er oppfylt. En «verdensvant» 17-åring tar i mot meg og serverer byen på et sølvfat. Ikke de store attraksjonene og severdighetene, men byen som den er. Sterkt preget av at det er en universitetsby, men også en by for dagligliv. Gater, kafeer, kjøpesentre, markedstorg, snackbarer - og ikke minst – et bibliotek hvor de unge benytter muligheten til lesing og fordypning uten forstyrrelser. Det er jo nesten for godt til å være sant. Uansett utfaller dette en opplevelse for livet. En erfaring du alltid vil ha med deg!

Et behagelig studentmiljø på biblioteket

En måned gjenstår

Akkurat nå er det ganske nøyaktig en måned til hjemreise med påskeferie -og deretter sisteetappe i skoleåret. Akkurat nå med vinterferie har klassene vært spredt for de fleste vinder. Noen har vært i Spania. I ferien er klassen rundt omkring og utforsker England. Og noen har vært hjemme i Norge, mens barnebarnet mitt – han har hatt besøk og bodd på hotell med bestefar. Jeg kommer heller aldri til å glemme disse dagene i fred og fordragelighet med han som er samboeren min også på gutterommet hjemme. Blir godt å få deg hjem igjen med nye erfaringer og økt kunnskap, og vekst i både selvstendighet og fysikk – i denne kanskje viktigste tiden i ungdomslivet ditt.


Shopping på Grand Arcade


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.