JNTO
Related
03 Jul
03Jul

(Pressemelding) Antallet norske besøkende i Japan nådde nye høyder i mai 2024: Da reiste nemlig 1800 nordmenn til Japan, som er en økning på 17 % sammenlignet med samme måned i 2019, da 1537 nordmenn besøkte Japan. Dette var det siste normale året før covid-19. 

Lanterner i Japan

Gastronomi er viktig for nordmenn. Det er kanskje derfor Japan har hatt en formidabel økning i turisme fra norden (foto: ©JNTO).

Disse tallene kommer etter at antall nordiske besøkende til Japan ble offentliggjort i forrige måned. Da kunne Japans turistråd JNTO melde at antallet nordiske besøkende i første kvartal 2024 var 60 % høyere enn i samme periode i fjor, og at det var 10,9 % høyere enn i første kvartal 2019.  

Den høye økningen skyldes trolig at Japan oppfyller mange av kravene som norske reisende etterspør. En undersøkelse fra reiselivsanalyseplattformen Travellyze* viser at 60 % av alle nordmenn har stor interesse for gastronomi på sine reiser. I tillegg er storbyopplevelser samt historie og kultur også viktig når nordmenn skal velge reisemål.   

*Undersøkelsen ble gjennomført i august 2023 og omfatter 500 representativt utvalgte respondenter i Norge.

Les mer om Japan her.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.