GoTürkiye
Related
12 Jun
12Jun

(Pressemelding) Tyrkia er for tiden et av de mest prisgunstige reisemålene for nordmenn, så hvorfor ikke satse på en sykkelferie langs den tyrkiske rivieraen? 

Her går turen gjennom maleriske bukter, smale gater, vakre strender og spennende kultur og historie. Den tyrkiske rivieraen byr på kortere ruter, som den syv kilometer lange ruten opp fjellet Mount Tahtalı, men også lengre turer, hvor du i flere dager sykler gjennom sjarmerende kystbyer.  

Person som sykler i Kemer nær Antalya, Tyrkia

Sykkeltur i Kemer nær Antalya (foto: GoTürkiye / Related)

Naturskjønne ruter i Kemer

Den sjarmerende kystbyen Kemer nær Antalya på den tyrkiske rivieraen er et ideelt utgangspunkt for syklister, som vil prøve seg på noen stigninger kombinert med forfriskende pauser ved havet. Kemer har i alt 13 sykkelruter, hvorav fem er landeveisruter, og åtte er terrengsykkelruter - alle med forskjellige vanskelighetsgrader. Her kan du ta alt fra avslappende kystturer til adrenalinpumpende fjellstier i naturskjønne omgivelser.  

En av de mest populære rutene for landeveissyklister er ruten mellom Kemer og Beldibi, hvor du midt på ruten ved Beldibi, kan oppleve en grotte 25 meter over havet.  

Ruten mellom Çalıştepe og Kemer er spesielt populær blant terrengsyklister, som ønsker en rute med bratte stigninger. Her klatrer du nemlig 300 meter opp over havets overflate, i en 4,5 km lang strekning.

Gelidonya fyrtårn, Tyrkia

Ta en vandretur til Gelidonya fyrtårn fra Adrasan (foto: GoTürkiye / Related)

Høye stigninger til Mount Tahtalı

Er du glad i terrengsykling, bør du prøve ruten mellom Kemer og toppen av fjellet Mount Tahtalı. Mount Tahtalı var i oldtiden kjent som Olympus-fjellet, og er et av den tyrkiske rivieraens storslåtte naturvidundere. Ruten er ca. syv kilometer lang, men langt fra lett, da du må sykle mer enn 700 høydemeter med en stigning på 10 %. Ruten ender ved fjellets taubanestasjon, hvorfra du kan komme opp til toppen på 2 365 meter, på ca. 10 minutter. Herfra går turen nedover fra den bratte fjelltoppen.  

Når du igjen kommer til foten av fjellet, kan du ta en vandretur fra Adrasan til Gelidonya fyrtårn, hvor du kan nyte flotte utsikter, eller ta en dukkert i en av de nærliggende buktene.

Stranden i Kemer nær Antalya, Tyrkia

Sykle langs kysten. På bildet ser du stranden i Kemer foto: GoTürkiye / Related)

Kystlinjen fra Antalya til Mersin

Et godt forslag til en lengre rute er turen langs kysten fra Antalya til Mersin. Ruten starter ved Kaleiçi i Antalyas bykjerne, og fortsetter til den antikke byen Side. Kaleiçi er omgitt av murer fra forskjellige tidsperioder, og er kjent for sin autentiske arkitektur, inkludert  historiske hus og monumenter som moskeen Yivli Minaret og Karatay Madrasah-museet. I Side kan du oppleve byens historie i det antikke teateret og templene Apollo og Athena.  

Fra Side går turen videre langs kysten til Alanya, hvor du blant annet kan besøke slottet Alanya Castle, som er et av de best bevarte middelalderslottene i Anatolia. I Alanya kan du også ta en lengre pause på en av de flotte strendene. Fra Alanya fortsetter turen til havnebyen Mersin, som er rutens siste stopp. I Mersin kan du nyte blått hav, vakre strender og betagende natur. Byen byr også på lekre lokale delikatesser, som tantuni, som er oksekjøtt eller lam pakket inn i en wrap, samt kakene cezerye og kerebiçe.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.